SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/011 | 3980. Sátoraljaújhely Deák utca 10.

Intézmény logo

Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Erasmus+ program

Erasmus+ program

Erasmus+

Málta 2023.

Iskolánk szakirányú oktatásért felelős igazgatóhelyettese, Bodroginé Dócs Andrea az Erasmus+ program keretében 2 hetes angol nyelvtanfolyamon vett részt Máltán, melyet az EC Málta Language School bonyolított le. Az intenzív nyelvi képzés hatékonyságát fokozta, hogy a csoportban különböző nemzetiségű tanulók voltak jelen a világ minden tájáról (Japán, Brazília, Oroszország stb.), így a velük folytatott kommunikációban is az angol volt a közvetítő nyelv. Málta egyik hivatalos nyelve az angol, így a mindennapi életben, továbbá a szervezett programokon is lehetőség volt a nyelvgyakorlásra. A napi 6 nyelvóra mellett jutott idő a sziget szépségeinek és attrakcióinak a felfedezésére, megtekintésére. A kéthetes továbbképzés így nem csak szakmai szempontból volt eredményes, hanem életre szóló élményt jelentett.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Iskolánk egyik angol szakos oktatója, Körmöndi Zoltán az Erasmus+ program keretében egy hetet töltött Máltán, az Easy School CLIL módszert bemutató tanfolyamán. A napi 6 óra tanulás mellett jutott idő kirándulásra, a sziget megismerésére is.
A képzés hasznos volt, nemcsak az újonnan szerzett tapasztalatok, hanem a csoportban kialakult nemzetközi kapcsolatok miatt is. Köszönjük a lehetőséget a Szerencsi Szakképzési Centrumnak!
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember és Mostari Öreg-híd

Iskolánk három oktatója, Altenberger Vera, Kosztyu Tibor és Sáfrányos Sarolta az Erasmus+ program keretében két hetet töltött Máltán. A program keretében 2 hetes angol nyelvtanfolyamon vettek részt, melyet az EC Málta Language School bonyolított le. Az intenzív nyelvi képzés hatékonyságát fokozta, hogy a csoportban különböző nemzetiségű tanulók voltak jelen a világ minden tájáról. A napi 6 óra tanulás mellett jutott idő kirándulásra, az egzotikus sziget megismerésére is. A képzés hasznos volt, nemcsak az újonnan szerzett tapasztalatok, hanem a csoportban kialakult nemzetközi kapcsolatok miatt is. Köszönjük a lehetőséget a Szerencsi Szakképzési Centrumnak!

 

 

Iskolánk 2 oktatója 2023. július 1-től kéthetes angol nyelvkurzuson vett részt Máltán. Az Erasmus+ program keretében Biacsko István és Biacsko Istvánné bővíthette nyelvi kompetenciáját és építhetett ki nemzetközi kapcsolatokat. Megszerzett tudásukat az informatika és a nyelvoktatás területén osztják majd meg tanulóinkkal. Köszönjük a lehetőséget a Szerencsi Szakképzési Centrumnak!

 

 

Iskolánk igazgatónője, Kababik Edina az Erasmus + program keretében két hetet töltött Máltán az EC Málta Language School, intenzív angol nyelvtanfolyamán. A csoportjába egyedüli magyarként került be. Voltak brazil, japán, olasz, francia, svájci, kolumbiai, orosz, cseh… nemzetiségű diákok, így az elsődleges szempont ténylegesen az angol nyelv használata volt. A napi 6 angol óra és a házifeladatok mellett természetesen jutott idő a sziget felfedezésére is. A kirándulások során szintén csak angol nyelven kommunikáltak, így a két hét teljesen eredményes volt a nyelvi képzés tekintetében.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

 

Mallorca 2023.

Iskolánk logisztikus és turisztikás tanulói (18 fő) szerencsésen megérkeztek Palma de Mallorca-ra, ahol az Erasmus+ diákmobilitás keretében szakmai gyakorlaton vesznek részt.

Erasmus+ diákmobilitás Mallorca

Erasmus+ diákmobilitás Mallorca 

(További képek megtekintéséhez látogasson el facebook oldalunkra)

Iskolánk logisztikus és turisztikás tanulói (18 fő) szerencsésen megérkeztek Palma de Mallorca-ra, ahol az Erasmus+ diákmobilitás keretében szakmai gyakorlaton vesznek részt.

Az első nap programja Kincsvadászat volt, mely során egy angol nyelvű projektfeladat segítségével kis csoportokban fedezték fel és ismerték meg a sziget fővárosának nevezetességeit.

A nap végén a tengerparton pihenték ki a kincsvadászat fáradalmait.

 

A mallorcai mobilitási program 3. napján a fogadó szervezethez, az ELE USAL-hoz látogattunk el, ahol  az iskola bemutatása után mindkét csoport számára  ismertették  a két hét programját és elvégzendő teendőit. Ezt követően logisztikusaink szakmai foglalkozáson vettek részt, ahol két feladat megvalósítását jelölték ki számukra az újrahasznosítás és a beszerzés témaköreiben.

A turisztikások bepillanthattak  az idegenvezetés rejtelmeibe, felkészítve őket a következő napok teljesítendő projektjére.

 

A mallorcai szakmai mobilitás 4-5 napján a kapott feladatok mellett lehetőségünk nyílt betekintést nyerni, hogy milyen előkészítési folyamatok zajlanak egy körutazás megszervezése során és hogyan köthető össze a gyakorlatban a turisztika a logisztikával.
 
Másnap a turisztikásaink az előző napok ismereteit és tapasztalatait felhasználva nekiláttak a kapott projektfeladatok kidolgozásához.
 
Logisztikus tanulóink az FNG Logistics logisztikai és szállítmányozási céghez látogattak el, ahol a vállalat bemutatása után megfigyelhették egy átrakó pont működési folyamatait, szerepét Mallorcán.
 
A napot egy kis tengerparti sportolással zártuk.

 

A hétvégén elsétáltunk a Palma fölé emelkedő Bellver kastélyba, ahonnan pazar kilátás nyílt a tengerre. Vasárnap a festői szépségű Valldemossa városába kirándultunk, mely Mallorca egyik gyöngyszeme. Megtekintettük a nevezetességeit, sétáltunk az óvárosban és megkóstoltuk a helyi specialitásként készített mandulatortát és fánkot.

A mai napon két részre vált a csoport. Logisztikus tanulóink a Distribucions Túnel céget látogatták meg. A sziget legnagyobb raktárában megismerték az árukigyűjtés folyamatát, a megrendelések kezelését. Turisztikás tanulóink a helyszíneken, Palma óvárosában gyakorolták prezentációjuk bemutatását.

Tartalmas napot zárhatunk magunk mögött. Az ELE USAL iskolájában meghallgattunk egy érdekes előadást a hajózásról, mely mindkét
szakmacsoportot érintette. Ezt követően bebarangoltuk az óvárost turisztikás diákjaink idegenvezetésével, akik felkészülten és
kreatívan teljesítették feladataikat.

Mallorcai tartózkodásunk végén egy helikopter bázist tekintettünk meg,
majd kihasználva a kapott szabadnapot ellátogattunk Illetas-ra.
Rendkívül tartalmas két hetet töltöttünk itt a szigeten, sok élményben volt részünk.

Adios Mallorca 😊

Írország 2023.
(Dublin)

2023. február 13-17. között az ERASMUS+ program keretében Timkó Erzsébet általános igazgatóhelyettes kollégánk Dublinban tölt egy hetet, ahol a projektoktatásról szerez szakmai tapasztalatokat. A továbbképzésen kulturális programokra is lehetőség nyílik: EPIC múzeum, Kelták könyve, Trinity College, Dublinia.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Olaszország 2023.
(Sondalo)

Az SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Gimnázium sikeres Erasmus+ pályázatának köszönhetően 10 tanuló indult útnak az olaszországi Sondalo városába 3 hetes szakmai gyakorlatra. Tapasztalatokban és élményekben gazdag napok várnak rájuk a gyönyörű alpesi kisvárosban!

 

Kezdetét vette a szakmai gyakorlat helyszínének bejárása. Tanulóink ízelítőt kaptak az előttük álló 3 hét feladataiból. Izgalmasnak tűnik.

 

„Edd meg, amit főztél” :-) ! Még a finom olasz étel is jobban esik, ha maga a tutorunk szolgál fel.

Videók megtekintése a facebook oldalunkon

A hétvégén fakultatív kiránduláson vettünk részt az Alpok egyik síparadicsomában, a svájci határ melletti Livignoban. Ez a település lesz a 2026-os téli olimpia egyik helyszíne. Az oda-vissza út is lélegzetelállító volt, a 2000 méter feletti hágókon. Életre szóló élményeket szereztünk.

Ma tutorunk a banánflambírozás és felszolgálás technikáját tanította meg nekünk.

Ma rendet raktunk a konyhában, aztán bekapcsolódtunk az ebéd elkészítésébe.

Ma gyakoroltuk a terítést, majd olasz barátaink mutattak be nekünk felszolgálást.

Ma elbúcsúztunk tutorainktól. A holnapi programunk a milánoi Evolvo központban folytatódik.

 

 

 

Barcelona 2022.

Az Erasmus + program keretén belül 2023. februárjában, turisztika és vendéglátás ágazatban tanuló diákjaink 3 hetet tölthetnek el Barcelonában, szakmai gyakorlaton. A tanári mobilitási program segítségével iskolánk néhány oktatója meglátogathatta a gyakorlati helyeket, megismerkedhetett a vezetőivel, tulajdonosaival.


Partnereink

 • Szerencsi Szakképzési Centrum
 • Anyanyelvápolók Szövetsége
 • Megtekintés
 • Megtekintés
 • Megtekintés
 • Megtekintés
SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

   3980. Sátoraljaújhely Deák utca 10.

  • Telefon: +36 47 321-322

   E-mail: kossuth@szerencsiszc.hu

   OM azonosító: 203055/011


  2023Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium