SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/011 | 3980. Sátoraljaújhely Deák utca 10.

Intézmény logo

Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. aug. 31.


Titkárság

  Búcsúzunk

  Iskolánk, az SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos, Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium mély fájdalommal és megrendültséggel búcsúzik dr. Kováts Dánieltől, Dani bácsitól.

  Búcsúzunk

  Búcsúzunk

  Iskolánk, az SZSZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos, Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium mély fájdalommal és megrendültséggel búcsúzik dr. Kováts Dánieltől, Dani bácsitól.

  A hányattatott sorsú ifjú tanár, ahogy Egy napi járóföld című művében írta, 1961-ben került, váratlan fordulatként Sátoraljaújhelybe, ugyanis a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója, Zilahi Ferenc megkereste és tanári állást ajánlott számára: „Ezzel lezárult első harminc évem, küzdelmes élszakaszom. A második 30 év a hivatásom szolgálatáról szólt.” E hivatás szolgálatából az iskolánkban töltött 13 év alatt az osztályfőnökség, az igazgaztóhelyettesei tevékenység mellett például a nyelvi laboratórium létrehozása fűződik a nevéhez. A Kazinczy-kör nevet viselő helytörténeti szakköre több éven keresztül adta ki iskolai folyóiratként a Krónikát. E kör szakkörösei közül több olyan tanítványa van, akik később hivatásukká választották a néprajzot. Emellett meghatározó személyiségévé vált a város kulturális életének is. Azok közé tartozott, akik útjára indították az „Édes anyanyelvünk” országos középiskolai nyelvhasználati versenyt, amelynek a továbbiakban valamennyi alkalommal részese volt. Kazinczy, a „szent Szellem” szavaival: „Ha valamely ösvényen elindultunk, szép rajta fénnyel haladni s a legfőbb pontig jutni.” Az anyanyelvi verseny 35. évfordulóján, a Díszünnepség ünnepi szónokaként szólt arról, hogy ki mindenki állhatna itt –helyette -, s szólhatna a résztvevőkhöz: „állhatna itt egy miniszter”, „egy jeles alkotó”, „egy tudós”, de „Magam nem vagyok híres közéleti személyiség, író vagy tudós. Tanárember vagyok…” Mi azonban tiszteltük, becsültük s nagyon szerettük „miniszterként”, alkotóként, tudósként, tanárként, de legfőképpen EMBER-ként. „A siker – jó, ha tudjuk – nem a tapssal mérhető elsősorban, hanem azzal, hogy szavaink nyomán történik-e valami jó.”

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaorientációs nap

  Pályaorientációs nap

  Nagyszabású pályaorientációs nap Rendezvényünkön korosztálytól függetlenül várunk mindenkit szeretettel a színes, érdekes, és változatos programjainkkal. Tanulni soha nem késő! Minden korosztály számára kínálunk lehetőségeket. Ha nyitott vagy a tanulásra, itt a helyed!

  2023. szept. 25.


  titkárság

  Miniszter Elismerő Oklevél

  Miniszter Elismerő Oklevél

  2023. 09. 04-én az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából kimagasló munkájáért több kollégánk "Miniszter Elismerő Oklevél"-ben részesült.

  2023. szept. 8.


  Titkárság

  Iskolakezdés

  Iskolakezdés

  Iskolakezdés 2023. szeptember 1-én 8:00 órakor!

  2023. aug. 30.


  Titkárság


  Partnereink

  • Szerencsi Szakképzési Centrum
  • Anyanyelvápolók Szövetsége
  • Megtekintés
  • Megtekintés
  • Megtekintés
  • Megtekintés
  SZC logo

  Szerencsi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

    3980. Sátoraljaújhely Deák utca 10.

   • Telefon: +36 47 321-322

    E-mail: kossuth@szerencsiszc.hu

    OM azonosító: 203055/011


   2023Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium