Microsoft Teams és Office 365

Microsoft Teams: A 2020/21-es tanévben minden diákunk számára elérhetővé vált a Microsoft Teams és az Office 365 irodai szoftvercsomag. A Teams elérhető okostelefonra vagy tabletre és laptopra vagy asztali számítógépre. A Teams a tanárok és diákok közötti kapcsolattartást könnyíti, valamint digitális munkarendben az online oktatás lebonyolításához szükséges eszközöket biztosít. A diákok a Teams hozzáférésüket az első pár hétben az osztályfőnökeiktől megkapták. Az újonnan érkező diákok számára néhány napon belül igénylünk fiókot.
A Teams letölthető innen: https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-365/microsoft-teams/download-app
A Teams és az Office 365 online felületen keresztül is elérhető a böngészőben:

A Microsoft videós és szöveges útmutatója a Teams használatáról a szülők részére
A Microsoft videós és szöveges útmutatója a Teams használatáról a pedagógusok részére
A Microsoft videós és szöveges útmutatója a Teams használatáról a rendszergazdák részére

Office 365: A Microsoft Teams-hez kapott felhasználói fiók segítségével lehetőség nyílik az Office 365 irodai szoftvercsomag ingyenes és jogtiszta használatára.
A szoftvercsomag letölthető innen (be kell jelentkezni a Teams-hez kapott felhasználónévvel): https://portal.office.com/account
A telepítés csak asztali számítógépre vagy laptopra lehetséges. A telepítés után be kell jelentkezni az Office 365 programcsomagba a Teams-hez kapott felhasználónévvel és jelszóval. Ezután jogtisztán és ingyenesen használható a csomag bármely része tanulási és egyéb célokra (Word, Excel, Powerpoint, stb). A fentebb linkelt Office.com is egy szinte teljes körű Office 365 hozzáférést biztosít, azonban itt a dokumentumaink a felhőben tárolódnak. Az asztali számítógépre elérhető változatban a dokumentumok a számítógépen foglalnak helyet.