Idegen nyelvi vetélkedő országismereti témában angol és német nyelvből

Általános iskolások figyelem! Iskolánk a Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium az általános iskolák 7. és 8. évfolyamai számára idegen nyelvi levelező vetélkedőt hirdet.

A verseny célja, hogy lehetőséget adjon a tanulóknak tudásuk, kreativitásuk megmérettetésére, bővítse ismereteiket a választott idegen nyelv országainak kultúrájáról, az ott lakók életmódjáról, szokásairól, így pl. arról is, hogyan ünneplik meg a Mikulást vagy a Karácsonyt. Mindezt változatos, játékos feladatokkal szeretnénk elérni, hogy a tanulóknak a feladatok megoldása közben ne csak az ismereteik bővüljenek, hanem jól is érezzék magukat. A versenyen való részvétel ingyenes, a legjobban teljesítők jutalomban részesülnek!

Tekintésétek meg az alábbi feladatlapokat, és aki kedvet érez a versenyzéshez és december 15-ig beküldi a kossuth@szerencsiszc.hu e-mail címre a megoldását, értékelésre kerül a munkája.
A versenyben egyénileg és csapatban (2-3 fő) is lehet részt venni. Jó versenyzést kívánunk!

Angol nyelvi feladatlap: http://kossuthgimi.hu/wp-content/uploads/2020/12/idegennyelviverseny_angol.pdf

Német nyelvi feladatlap: http://kossuthgimi.hu/wp-content/uploads/2020/11/idegennyelviverseny_nemet.pdf

Segédanyag a feladatok megoldásához: http://kossuthgimi.hu/wp-content/uploads/2020/12/segedanyag_idegennyelviverseny.pdf

Previous Article
Next Article

Vélemény, hozzászólás?